Faber-House

Architect: ONG&ONG Pte Ltd
Client: Confidential

 

HONOURABLE MENTION (Residential Project)

This is a well-executed house achieved with a minimalist set of formal elements. The stacking of 2 boxes rotated ninety degrees to each other achieves the basic definition of spaces. The living room is open and has a wonderful sense of spatial flow, while being sufficiently shielded from the neighbours by the low-ceiling and the planting.

The black perforated screen on the second storey gives protection to the bedrooms which are very close to the neighbours. The use of the screen frees up the placement of the rooms which raises the question of whether the context could have been considered more carefully.

 

Main Contractor: U.Sage Contracts Pte Ltd
C&S Consultant: J S Tan & Associates
M&E Consultant: PTA Consultants Pte Ltd