Chiltern House (Interior)

Category: F1 Residential
Architect: WOW Architects & Warner Wong Design
Client: Wong Chiu Man and Maria Warner Wong

Honourable Mention



The appreciation of the interior qualities of the Chiltern House begins with how its ubiquitous massing of off-form concrete is suspended high above the ground floor to maximize light, cross ventilation and the presence of the landscape. The interior is conceived as an extension of the architectural and landscape spaces that define the space within, with a range of architectural material and textures. Spatially dynamic, the spaces within the house is organised in clearly defined layers connected by an impressive four storey stair with tall windows that let light in. Along the length of the living and dining room, a low bay window ledge cast into the folds of the wall and a long horizontal window opening provide an intimate and direct connection to the landscape. The jury commends the overall rigour in the detailing and material exploration to achieve a dwelling centred around functionality, environment and togetherness.