Segar Grove (Bukit Panjang N4 C14)

Category: A6 Public Housing
Architect: Surbana International Consultants Pte Ltd
Client: Housing and Development Board


Honourable Mention



Segar Grove is a refreshing piece of public housing project that draws its design inspirations from its surroundings assemblage formed among the park connector of Bukit Panjang neighbourhood park and Bukit Timah nature reserve. The project demonstrates well-considered placement of residential blocks to maximise best possible views of surrounding context, internal landscape and courtyard spaces, as well as sustainable considerations of maximising  cross-ventilation for all common spaces and units. Architecturally, there are various thoughtful attempts to create a differentiating identity with its wave-like terrain and meandering layout of the blocks, as well as its assemblage of façade features, materiality and colours, signifying various forestry themes. In all, the jury celebrates Segar Grove as a credible effort to provide residents with a closer experience with nature, with quality environments that benefit the whole neighbourhood and bring the community together.